Menu Sluit menu
Back
Update
Ratmosphere © Studio Trad
mar 12
12 mars 2021 - 09:34

Coline & Toitoine en Ratmosphere krijgen internationale feedback

In het kader van Excite zouden Sound Track-laureaten Coline & Toitoine en Ratmosphere zouden normaal gezien in 2020 op respectievelijk het Zweedse Viva Sounds festival en het Duitse Millerntor Gallery aantreden. Daar stak corona een stokje voor. Maar dankzij hun Excite-livesessie kregen ze alsnog feedback van een selectie internationale muziekprofessionals.

Excite lanceerde een online alternatief voor de geselecteerde acts. Via een vooraf opgenomen liveshow ism. met respectievelijk Swipe up Festival, Wilde Westen en Studio Trad, konden Coline & Toitoine en Ratmosphere zich zo alsnog presenteren aan een internationaal publiek van muziekprofessionals. 

Guillaume Warmerdam (A&R bij LAB Music in Nederland), Michel Welter (artistiek directeur bij Den Atelier in Luxembourg) en Giuliana Jacobi (verantwoordelijke radio PR bij Community Promotion in Duitsland) lieten hun licht schijnen over de livesessie en de toekomstplannen van Coline & Toitoine. En de commentaren waren er niet naast: ‘comfortabele livepresence’, ‘eerlijk en benaderbaar’, en ‘sterke composities’! We hebben het laatste nog niet gezien hebben van Coline & Toitoine, zoveel is duidelijk.

De Nederlander Marius van Reeuwijk, plugger en artist consultant bij MVSEI Music Group en de Duitser Gero Graas, muziekprogrammator bij het Hamburgse Millerntor Gallery festival, waren de twee internationale muziekprofessaionals die hun licht lieten schijnen op de livesessie van Ratmosphere. Terwijl Marius vooral oog had voor het imago en “het verhaal” achter de band, ontleedde Gero zorgvuldig de finesses van hun liveperformance. We hoorden lof voor de sterke singles van de band, alsook voor het feit dat ze duidelijk weten waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen.

Deze livesessies zijn een initiatief van Excite, languit ‘Exchange of International Talent in Europe’, een uitwisselingsproject tussen acht Europese muziekorganisaties — waaronder VI.BE — dat sinds 2009 beloftevolle bands op hun eerste buitenlandse avontuur stuurt. Vanuit Sound Track stromen jaarlijks twee laureaten door naar Excite.

c