Menu Sluit menu
Back
Update
Rosa Butsi
fév 15
15 février 2021 - 17:56

Sound Track-laureaten verklaren hun liefde aan de Belgische muziek

Vorige week, van maandag 8 tem. zondag 14 februari, vond de Week van de Belgische muziek plaats. Hét moment waarop de muzieksector, media en iedereen met een hart voor muziek zijn/haar liefde verklaarde aan de Belgische muziek. Ook de laureaten van Sound Track deden hun duit in het zakje. 

Op zondag 14 februari brachten honderden muzikanten om 17u overal te lande een Ode aan de Belgische muziek door een Belgische song te spelen die hen nauw aan het hart ligt. Vanuit residentieplek Het Depot deed ook Moody Mae mee met een cover van Mooneye’s ‘Thinking About Leaving’. Rosa Butsi nam in de kantoren van de concertzaal dan weer een cover van The Radios op. Verder releaste Antwerpenaar Hoffman gisteren een remix van dé new beat klassieker ‘Flesh’ van A Split Second. Rian Snoeks bracht dan weer een eigenzinnige cover van Bazart’s Goud. En hou je nu al vast voor de cover die Sound Track-finalist Hamers, i.s.m. Muziekodroom & FARRM binnenkort releaset . 

Daarnaast wisten Ratmosphere, Aster en Meskerem Mees airplay te verzilveren. De eerste werd door curatoren Balthazar uitgenodigd en deed een livesessie op Studio Brussel. Aster speelde een sessie bij Willy. Ook Meskerem Mees werd door Willy geïnterviewd, en bracht bovendien een ode aan Django Reinhardt op Radio 1.

Tot slot waagde Kosmo Sound zich aan een uniek in-game concert vanuit muziekclub N9 i.s.m. Soundstorm.

De aftermovie van de Week van de Belgische muziek bekijk je hier.

 

Foto: Rosa Butsi © Silke Vanweddingen

c