Menu Sluit menu
Peenoise
Laureaten
Oost-Vlaanderen

Peenoise

Getipt door Compact Disk Dummies

Als telgen van een geslacht van podiumkunstenaars, krijgen de drie broers Cesar, Gilles en Titus muziek met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan experimenteren ze samen met hun muziek. Dit resulteert in een sound die mysterieus, donker en vooral veelbelovend klinkt. Als de soundtrack van een wandeling door een donker doolhof waarin de afgrond altijd vlakbij is maar het einde toch in zicht.

De mysterieuze avant-pop van Peenoise klinkt onheilspellend, catastrofaal maar toch warm en aanstekelijk. Na een in 2017 in eigen beheer uitgebrachte EP trokken de heren vol goesting en inspiratie de studio in om hun eerste full album op te nemen. Het resultaat (verwachte release date: begin 2020) is het ultieme bewijs dat ze deel zijn van een nieuwe beloftevolle generatie Belgische muzikanten.

Peenoise kleurt niet binnen de lijntjes van de doorsnee popsong, zowel qua structuur als sound, maar klinkt net daardoor buitenaards en spannend.”

Compact Disk Dummies

This artist's
tracks

Track
jul 20
Lo-lee-ta Peenoise
Zowel Lo-lee-ta als Peenoise maakten van de quarantaine gebruik om een hoop nieuwe songs neer te pennen. En dus trokken beide laureaten naar de studio.
Lees meer
Peenoise
Oost-Vlaanderen
feb 18
Peenoise
Peenoise brengt op vrijdag 21 februari debuutplaat ‘Forevergem’ uit. Op het album zoekt de band de uithoek van pop op, waar brommende synths, narcotische zanglijnen en krakende gitaarnoise het mooie weer maken.
Lees meer
c